5 tips for å forbedre selskapets økonomi

Warren Buffet, investor med milliarder på bok, sa i 2008 under finanskrisen: «Det er når tidevannet går ut du først oppdager hvem som har badet naken.» Jeg tror det er nok å si at tidevannet har gått ut i vår økonomiske verden, og det er lett å se hvem som har vært utelatt for å tørke. Landet har nettopp blitt sjokkert av en 10-årig økonomisk velsignelse hvor pengene har flytet fritt. I løpet av den tiden, så har mange bedrifter skjult sitt regnskap på grunn av den enorme kontantstrømmen som viste seg i regnskap. Dessverre har tidene forandret seg og bedriftens finansielle «smerter» ser nå dagens lys.

Økonomi & finans

Fem tips for å forbedre selskapets økonomi

Jeg funnet de fem mest vanligste problemene bedriftseiere føler om deres økonomiske tilstand. Her er en kort oversikt over hva som kan være årsaken til at bedriften har dårlig økonomi:

Kontantstrømmer: Selskapet sliter enten med å øke kontantstrømmene sine eller så har deres kapital rent ut. Som bedriftseier har du sannsynligvis arbeidet som et ledd i virksomheten i stedet for å ha arbeidet virksomheten. For å forbedre økonomien, er du nødt til å arbeide på selskapet. At vi har nok ledd til at selskapet går rundt. De fleste bedrifter er ikke i stand til å forutse sin kontantstrøm. Dette vil redusere deres evne til å forutse mangler i fremtiden og korrigere dem.

Ingen god økonomistyring: Riktig systemer og prosesser å stramme alt opp og gjøre slik at selskapet drives effektivt og produktivt. Du må få mest mulig bruk av alles tid og gjøre ting på den raskeste, mest effektive måten som mulig. Mange bedrifter sliter med uavhentede kundefordringer. Når var sist gang du anmeldt vitale økonomiske rutiner for kreditt, fakturering og innkreving – det finnes selskaper som får inn pengene før inkasso.

Mangel på presis og nøyaktig finansregnskap: Ofte blir regnskapet opprettet av en ekstern statsautorisert revisor (CPA) og mest brukt for skatt forberedelse. I stedet må du meningsfulle, nøyaktige og rettidig regnskapet som er opprettet med det formål å hjelpe ta beslutninger og validere disse beslutningene.

Nøkkeltall: Hvordan vet du at ting går i henhold til planen? Du trenger et dashbord, akkurat som på bilen din, for å fortelle deg hastigheten av selskapet, hvis du er i nærheten av overoppheting eller dersom du trenger mer gass. Viktige økonomiske indikatorer vil fortelle deg hva som er på trappene, og hvis dine produkter og salg gjør det de skal. I dagens økonomi, har du ikke råd til reaksjon – du må være proaktiv med å vite hvor du er i dag.

Mangel på driftsbudsjettet: Du trenger et budsjett som er realistisk og meningsfylt. Budsjettet brukes til å drive prising og lønnsomhet. I dagens stadig skiftende økonomi, må du kanskje ha flere varianter av budsjettet. Driftsbudsjettet er ditt måleverktøy for å lykkes.

Har du god økonomistyring og en solid kontantstrøm, er det sannsynlig at du slipper inkasso osv. – da sparer du penger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *